Hakkımda

IMG_1158

Ben Hilmi Güven, 1980 Ankara doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra halen özel sektörde Çevre Müh. ve İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışıyorum. 2013 yılından bu yana aktif olarak spor ile uğraşıyor ve ağırlıkla Maraton ve Ultra Maraton yarışlarında koşuyorum. Birçok insanın düşündüğü ya da sorduğunun aksine önceki yıllarda profesyonel ya da amatör olarak hiçbir sporun içinde yer almadım. Dolayısıyla şimdiye kadar hiç koşmamış insanlar için bir örnek olabileceğimi düşünüyorum.

Bu sporun içinde olduktan ve yıllar geçtikçe daha da tecrübe kazandıktan sonra özellikle uzun mesafe dayanıklılık koşularının insanda bağımlılık yarattığını söyleyebilirim. Uzun saatler boyunca ve zor arazi koşullarında yaşadıklarımız, çektiğimiz acı ve yorgunluklara rağmen pes etmememiz sonunda hedefe ulaşmamız ya da bazen ulaşamamamız bizi daha da olgunlaştırıyor. Sadece bu alanda değil hayatın her alanında daha sabırlı oluyor, bazen her şeye ve herkese karşı mücadele ederek savaşmayı ve başarmayı, bazen de kaybederken kabullenmeyi öğreniyoruz.

Bu blogu kurma amacım; öncelikle tüm bu düşüncelerimi ve yaşadıklarımı tarihe not düşmek… Sonrasında da yaşadığım tecrübeleri ve bilgilerimi herkesle paylaşmak, herkesin de düşüncelerini, görüş ve önerilerini paylaşabileceği bir platform oluşturmak..

Yazılarımı okumak için ayıracağınız zaman için hepinize teşekkür ederim. Lütfen her konuda yorumlarınızı ve düşüncelerinizi benimle paylaşın ve sevgiyle kalın…